5 vragen over schorsing / non actiefstelling

schorsing vrijstelling

Een werkgever kan een werknemer onder bepaalde omstandigheden schorsen of op non actief stellen. Meestal is dat een voorbode voor ontslag. Gedurende de schorsing kan de werkgever bijvoorbeeld onderzoeken of er een grond is voor ontslag op staande voet. Ook kan de werkgever een werknemer schorsen en tegelijk een ontslagverzoek indienen bij de rechter.

1 Wat is het verschil tussen een schorsing en een op non-actief stelling?

Helemaal niks. De twee termen worden door elkaar gebruikt. Ze betekenen hetzelfde: de werknemer mag zijn werk niet meer doen.

2 Wanneer kan een werknemer geschorst worden?

Ten eerste als dat in de arbeidsovereenkomst is overeengekomen. Als daarin niets over een schorsing is opgenomen, dan heeft een werkgever zwaarwegende redenen nodig om een werknemer te schorsen. Zwaarwegende redenen zijn bijvoorbeeld: een verdenking van fraude of diefstal, of ander ernstig wangedrag.

3 Moet het salaris worden doorbetaald?

Ja, tijdens een schorsing moet de werkgever het salaris blijven doorbetalen. Toeslagen die te maken hebben met het uitvoeren van het werk (zoals overwerktoeslag) hoeven echter niet te worden betaald. Voor de werkgever is het bereiken van ontslag (op staande voet, via de rechter of via een vaststellingsovereenkomst) de enige manier om geen salaris meer te hoeven betalen.

In 2019 zijn er echter 2 uitspraken van rechters (waaronder een het gerechtshof Den Haag) geweest waaruit volgt dat het salaris gedurende een schorsing die leidt tot een ontslag niet hoeft te worden doorbetaald. Het ging daarbij om ernstig wangedrag van een werknemer. Of deze lijn stand houdt is nu nog niet duidelijk.

4 Wat kan de werknemer doen bij een onterechte schorsing?

Een werknemer die een schorsing niet accepteert, kan eerst schriftelijk protesteren dat hij de schorsing niet accepteert. Als de werkgever dan nog steeds de schorsing handhaaft, dan kan de werknemer bij de rechter een kort geding starten en “wedertewerkstelling” vragen aan de rechter.

5 Wat is het verschil tussen schorsing en vrijstelling van werk?

Eigenlijk is er juridisch geen verschil. Voor beiden geldt dat ze nergens in de wet zijn geregeld. Voor beiden geldt dat de werkgever bepaalt dat de werknemer niet meer hoeft te komen werken. Voor een schorsing / non actiefstelling geldt dat dit erg negatief en bestraffend klinkt. Een “vrijstelling van werkzaamheden” klinkt daarentegen behoorlijk positief. In het kader van een ontslagregeling wordt een vrijstelling van werkzaamheden vaak als tegemoetkoming aan de werknemer gebracht.


Bel of mail ons voor een gratis en vrijblijvende eerste afspraak. 023-7100022 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kenaupark 24 | 2011 MT Haarlem
023-7100022
023-7993737 | FAX
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
JOS WILLEMSEN | 06-25248130 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
JAELAH KLUIVERS | 06-50248655 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ANTHONY LEIGH | 06-40060471 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.