Jos Willemsen
023-7100022
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3 acties voor de op staande voet ontslagen werknemer

Ontslag op staande voet is het zwaarste middel in ons ontslagrecht. Alleen bij ernstig wangedrag mag ontslag op staande voet worden gegeven. Het mag alleen worden toegepast als voldaan is aan strikte eisen en zal alleen in stand blijven bij de rechter als aan al deze eisen is voldaan.

De gevolgen zijn dan ook zeer zwaar: het dienstverband wordt direct zonder ontslagvergoeding beëindigd, er is geen recht op een WW-uitkering en er moet een schadevergoeding aan de werkgever worden betaald.

Het is daarom van belang voortvarend te handelen als u op staande voet ontslagen bent.

Teken niet. Veel werkgevers bieden in aansluiting op het ontslag meteen een vaststellingsovereenkomst aan. Op die manier wordt geprobeerd de zaak meteen definitief te regelen, vaak zonder ontslagvergoeding. Er wordt zware druk gezet op de werknemer om akkoord te gaan. Vaak zijn er toch kansen om het ontslag op staande voet aan te vechten. Ook is het belangrijk dat de aangeboden overeenkomst goed wordt gecontroleerd door een jurist, al is het maar om problemen met de aanvraag van een WW-uitkering te voorkomen.
Zwijg. De werkgever zal na het ontslag op staande voet, indien er steken zijn laten vallen in het onderzoek dat eraan vooraf is gegaan, soms proberen om belastende informatie los te krijgen bij de (ex)werknemer. Grote kans dat uw verhaal wordt verdraaid; uw belangen die die van uw (ex)werkgever lopen niet meer gelijk op. Na het ontslag is het belangrijk om zelf niet te blijven praten met de werkgever en niks meer los te laten.
Schakel snel juridische hulp in. Onder het nieuwe ontslagrecht moet vlot actie worden ondernomen: binnen 2 maanden na het ontslag moet er een procedure bij de kantonrechter worden gestart, anders is er geen recht op herstel van het dienstverband, een ontslagvergoeding of een WW-uitkering. Deze periode kan ook worden gebruikt om te onderhandelen over een gunstige vertrekregeling, bijvoorbeeld met ontslagvergoeding en een overeenkomst waarmee een WW-uitkering kan worden aangevraagd. Met een advocaat staat u sterker tegen de werkgever, zowel in onderhandelingen als in een eventuele procedure.

Vragen naar aanleiding van het voorgaande? Neem vrijblijvend contact op.