Wat is letsel schade?

Een ongeval gebeurt in een ‘split second’. Voor het herstel van het letsel geldt vaak het tegendeel. Gedurende die periode ontstaat schade. Denk aan medische kosten, kosten revalidatie, verlies verdienvermogen, kosten voor hulp in huis en tuin, verpleging en verzorging, aanpassingen in woning en vervoer, kosten rechtshulp.

Ook heeft men recht op smartengeld. Dat is de schadevergoeding voor het letsel zelf. Daarbij wordt gekeken naar de aard van het letsel, de duur van het herstel, de ondergane medische behandelingen en blijvend letsel (blijvende invaliditeit). Smartengeld kan pas definitief worden vastgesteld als men is hersteld of als duidelijk is dat geen verder herstel zal optreden (medische eindtoestand).

Aansprakelijkheid

De vraag is wie al die kosten betaalt.

Letsel kan door uiteenlopende gebeurtenissen ontstaan: in het verkeer, tijdens werk, tijdens sporten, gedurende een medische behandeling, door een fout product.

Indien de gebeurtenis door een fout van een ander is veroorzaakt en door de gebeurtenis schade ontstaat, dan is diegene aansprakelijk en dient hij/zij de schade te vergoeden. Vaak is de aansprakelijke partij hiervoor verzekerd.

Schade regeling

Een relatief groot deel van de letselschaderegelingen gebeurt buiten de rechter om. Schaderegeling kan zowel juridisch als feitelijk complex zijn. Want wat wordt nu eigenlijk allemaal als schade aangemerkt en hoe ligt het met de bewijslast?

Komen 'onzichtbare schaden' zoals gemiste carrièrestappen, gemiste opdrachten of zwarte werkzaamheden ook voor vergoeding in aanmerking?

En hoe zit het met de hulp door derden? Stel dat het herstel uitblijft, hoe zit het dan met de toekomstige schade? Kortom, allemaal vragen waar u snel antwoord op wil hebben. Onze advocaten kunnen u wijzen op zaken waar u zelf wellicht nog niet bij heeft stilgestaan.

Recht op professionele hulp/ rechtsbijstand

Vaak is de aansprakelijke partij verzekerd. Een slachtoffer staat tegenover een professionele verzekeringsmaatschappij. In zo'n situatie is rechtsbijstand van een advocaat van essentieel belang.

Advocaatkosten (de kosten voor de rechtsbijstand) en de kosten van een medisch adviseur zijn onderdeel van de schade en worden daarom vergoed door de verzekeraar.

 

Kosten

Het adviesgesprek is gratis. Het eerste gesprek is belangrijk om een goede inschatting te kunnen maken van uw situatie en vraag. Daarnaast stelt het u in de gelegenheid te onderzoeken of onze praktijk bij u past. 

‘gratis’

De kosten voor rechtsbijstand maken volgens de wet onderdeel uit van de schade. Dus als de wederpartij aansprakelijk is en hij de schade moet vergoeden dan vergoedt hij ook de kosten rechtsbijstand.


VRAGEN?
Neem contact op:
Jaelah Kluivers
06-50248655
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PROCESKOSTEN

Veel letselschadezaken worden zonder tussenkomst van een rechter met de verzekeraar geregeld. De kosten rechtsbijstand worden in dat geval ‘buitengerechtelijke kosten’ genoemd en worden door de verzekeraar betaald.


Eerlijk en duidelijk. Dat is mijn motto.

Als je slachtoffer wordt van een ongeval geeft dat onzekerheid. Je wil daarom een eerlijk en duidelijk antwoord op al je vragen.

Ik heb 25 jaar ervaring in de letselschadebranche.
Ik heb aan zowel de verzekeringskant als aan de slachtofferkant gewerkt. Daardoor heb ik een goede kijk op de schaderegelingsproces. Ik verlang een eerlijke en duidelijke benadering van de verzekeringsmaatschappij. Als een verzekeringsmaatschappij traineert of eindeloos ongefundeerde discussies aangaat, kan ik dat doorbreken door een procedure te starten. Het starten van een procedure is een sterk wapen van een letselschade advocaat, een schaderegeling bureau kan dat niet.

Kenaupark 24 | 2011 MT Haarlem
023-7100022
023-7993737 | FAX
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
JOS WILLEMSEN | 06-25248130 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
JAELAH KLUIVERS | 06-50248655 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ANTHONY LEIGH | 06-40060471 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.